Tuinontwerp en Realisatie

Dutch Quality Gardens

Van Diepenbeek Hoveniers vervult al enige jaren de rol van pionier in de groensector van Nederland. Dankzij deze reden behoren we tot Dutch Quality Gardens. Dit zijn hoveniers die door De Tuinen van Appeltern zijn geselecteerd op basis van vakbekwaamheid, passie en creativiteit.

Een ‘Dutch Quality Gardens’ hovenier dient van alle markten thuis te zijn. Hier moet aan gedacht worden aan ontwerpen, bestraten, metselen, timmeren, snoeien, graszoden leggen, zaaien en inplanten. Daarnaast dient hij of zij over de kennis te beschikken omtrent grondbewerking, bemesting, beregening, plagen, ziektes, verlichting en beveiliging. Bovendien is een Dutch Quality Gardens hovenier milieubewust en houdt hij duurzaamheid in acht. Maar boven alles is het kenmerk, een tuin leveren die bij u past, het kenmerk dat een Dutch Quality Gardens Hovenier karakteriseert.

In heel Nederland zijn er tot op heden slechts 50 hoveniersbedrijven die aan deze kwalificatie hebben weten te voldoen. Met trots delen wij mee, dat we al ruim 10 jaar aangesloten zijn bij Dutch Quality Gardens en dat we beschikken over het felbegeerde keurmerk.

Kijk voor meer informatie op: www.dutchqualitygardens.nl

tuingeluk

Tuingeluk in de 4 stappen:

1e  Een goede verhouding tussen hoeveelheid verharding en het groen. Dit heeft veel te maken met de ruimte die ingericht moet worden.

2Voldoende hogere beplanting, hierdoor kun je tuin niet in zijn geheel bekijken. Hiervan wordt het geheel spannender.

3De privacy moet worden gewaarborgd. Veiligheid en een plaats waar je je thuis voelt / tot rust komt. Niet zichtbaar voor de buitenwereld.

4De tuin mag niet meer arbeid kosten dan dat u bereid bent er aan te besteden. Belangrijk is dat het leuk blijft om in je tuin te werken.